ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/2559kb3

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ

(για παραπλήσια κατάσταση της οικονομίας τους με την Ελλάδα και σχεδόν σύγχρονη,
αντί να καλέσουν την Τρόικα)



[…]Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.
Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.
Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Βουλής (www.sic.athingi.is) το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση ονομάζει «Έκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά. Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος. Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους των Βίκινγκς,[…].



                                                                                                                              ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/34v224y
 BIS: ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 (γιατί η Ελλάδα πρώτη επιλέχθηκε για την κατοχή  της Τρόικας ;)

Δημοσίευση 13/12/2010

Το χρέος της Ελλάδας - δημόσιο και ιδιωτικό - σε ξένες τράπεζες ήταν μικρότερο στο τέλος του Ιουνίου 2010 από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) με την τριμηνιαία έκθεσή της […].




                                                                                                                             ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/26h42hv
Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΗΡΕ «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ    Χ Ω Ρ Ι Σ   ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

Δημοσίευση 16/12/2010

Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δις. Δολαρίων.

Τα 35 δις. Ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σχόλιο typhoon: Η συζήτηση με την αντιπολίτευση εστιάστηκε στο χορηγούμενο επιτόκιο, ενώ δε χρειάστηκε να ψηφίσουν ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Τελικά το Μνημόνιο φαίνεται να είναι αποκλειστικά «ελληνικό προνόμιο»[…]



                                                                                                                        ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/3xmx5rm
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !
Πόσο πλάνη είναι ο δήθεν βραχνάς του Εθνικού Χρέους! Πώς γλιτώνεις ήσυχα και ωραία!

Νοέμβριος 30, 2010 από Anonymous

"Δημόσιος λογιστικός έλεγχος στις αμαρτωλές συμβάσεις"

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωζώνη πιστοποιούν ότι το χρέος των ανεπτυγμένων κρατών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εξελίσσεται σε θανάσιμο βρόγχο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Το παράδειγμα της Ελλάδας είναι χαρακτηριστικό χωρίς να είναι μοναδικό: για τόκους και χρεολύσια το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει τον επόμενο χρόνο 65 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από το μισό (54,4%) του τακτικού προϋπολογισμού θα πάει στους πιστωτές μας, κυρίως στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Συγκριτικά, το σύνολο των δαπανών για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση θα είναι μόλις το 32% του τακτικού προϋπολογισμού!

Το χειρότερο είναι ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν διαγράφουν καμία προοπτική βελτίωσης, το αντίθετο. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, στο σύνολο των βιομηχανικών κρατών το χρέος θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ εντός του 2010. Οι προβλέψεις της Τράπεζας Διεθνών Διευθετήσεων (BIS) -κάτι σαν υπερτράπεζα των κεντρικών τραπεζών- για το 2010 είναι οι εξής: Ιαπωνία 204% του ΑΕΠ, Ιταλία 130%, ΗΠΑ και Γαλλία 100%. Οσο για το 2020, η κατάσταση προβλέπεται εφιαλτική, σε πείσμα των οδυνηρών μέτρων λιτότητας: Ιαπωνία 300%, Βρετανία 200%, Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ 150%.

Σύγχρονη «Σεισάχθεια»

Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων κερδίζει έδαφος η ιδέα για μια σύγχρονη «Σεισάχθεια», με διαγραφή μεγάλου μέρους των συσσωρευμένων χρεών – κάτι που ήδη έγινε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στις περιπτώσεις της Αργεντινής και του Ισημερινού. Για τον σκοπό αυτό εργάζονται διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς, όπως η CADTM, η οποία ξεκίνησε ως πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους του Τρίτου Κόσμου, στην πορεία όμως διεύρυνε το πεδίο δράσης της περιλαμβάνοντας και τις χρεωμένες χώρες του βιομηχανικού Βορρά.

Μια βασική ιδέα που προωθεί η CADTM -η οποία προσφέρει και την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την υλοποίησή της- είναι ο δημόσιος λογιστικός έλεγχος (audit) του δημοσίου χρέους. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα-οφειλέτης ανοίγει τον φάκελο του δημοσίου χρέους, ώστε να μάθουν τόσο οι πολίτες της όσο και η διεθνής κοινή γνώμη ποιοι δάνεισαν τι και για ποιο σκοπό, πού πήγαν στην πραγματικότητα τα κονδύλια αυτά, τι συμβάσεις υπεγράφησαν, ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές, αν υπήρξαν σκανδαλώδεις διαδικασίες κ.λπ. Στο έδαφος αυτής της έρευνας, θα γίνει δυνατό να τεκμηριωθεί ποιο τμήμα του χρέους πήγε όντως σε αναγκαίες αναπτυξιακές προσπάθειες και συνεπώς πρέπει να εξυπηρετηθεί, και ποιο ήταν, κατά τη διεθνή νομική ορολογία, «απεχθές χρέος» (odious debt), το οποίο έχει βάσιμους λόγους να μην αναγνωρίσει και να μην αποπληρώσει ο λαός της χώρας.

Μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου -είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλες περιφερειακές χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία ή και η Ισπανία- να προχωρήσει και αυτή σε δημόσιο λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους από ανεξάρτητη επιτροπή διεθνούς κύρους, υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας; Δεν είναι καιρός να ανοίξουμε τους φακέλους των εξοπλιστικών δαπανών, των C4I και της Siemens, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του κεκλιμένου «Παπανικολή» ή ακόμη των δημοσίων έργων και των πολεμικών αποζημιώσεων; Δεν είναι καιρός να συγκροτήσουν και τα έθνη-οφειλέτες τη δική τους «τρόικα», που θα ελέγξει τους πιστωτές και τους ελεγκτές τους;"
   
Σχόλιο: Αφού γίνεται να απαλλαγούμε από το δικό μας απεχθές χρέος, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι, γιατί δεν το κάνουμε και εμείς; Και αφηνόμαστε σαν χώρα να εξαθλιωνόμαστε για να πλουτίζουν τα διεθνή αρπακτικά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού στερεώματος;

Πολλοί που κραύγαζαν τόσον καιρό ότι η "κρίση" και οι "μονόδρομοι" των Μνημονίων είναι σατανικές μπλόφες για να μας υποδουλώσουν τελικά έχουν απόλυτο δίκιο![…]ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ! ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ (ΔΗΛ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ και φυσικά αρκετά από τα μικρότερα).[…]






                Η ομιλία του  Nigel Farage (Άγγλου  Ευρωβουλευτή )
                              στο Στρασβούργο 24.11.2010
                   για το «ευρωκράτος» και τα Έθνη-Κράτη

                                                                         Πηγή: http://tinyurl.com/4onbeh3


« Καλημέρα κύριε Βαν Ρομπούι [Βέλγος «πρόεδρος» της «Ε»Ε]. Έχετε το αξίωμα αυτό ένα χρόνο. Σ' αυτό το διάστημα, όλο το οικοδόμημα έχει αρχίσει να καταρρέει. Υπάρχει χάος, τελειώνουν τα χρήματα...Θα  έπρεπε να σας ευχαριστήσω. Θα έπρεπε ίσως να γίνετε  αφίσα, για το κίνημα του Ευρωσκεπτικισμού!
Κοιτάξτε γύρω σας σε αυτή την αίθουσα σήμερα. Δείτε αυτά τα πρόσωπα. Δείτε το φόβο, δείτε την οργή. Ο Μπαρόζο κάνει σαν να είδε φάντασμα. Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι τελείωσε, αλλά στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διατηρήσουν το όνειρό τους, θέλουν να αφαιρέσουν από το σύστημα, όσα ίχνη δημοκρατίας απέμειναν. Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς σας δεν έμαθε τίποτα.
Όταν λέτε κύριε Βαν Ρομπούι, ότι το Ευρώ μας έχει φέρει σταθερότητα θα μπορούσα να σας χειροκροτήσω για το αστείο σας, υποθέτω, αλλά αυτή δεν είναι η νοοτροπία του περιχαρακωμένου;
Ο φανατισμός σας εκφράστηκε ανοιχτά. Είπατε ότι είναι ψέμα να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει έθνος-κράτος στην παγκοσμιοποίηση του 21ου αιώνα!
Λοιπόν αυτό μπορεί να ισχύει για το Βέλγιο,
που δεν έχει κυβέρνηση εδώ και έξι(6) μήνες, αλλά για εμάς τους υπόλοιπους, για κάθε κράτος-μέλος σε αυτή την Ένωση -ίσως για αυτό βλέπουμε φόβο στα πρόσωπα- όλο και περισσότεροι λένε "δεν θέλουμε αυτή τη … σημαία, δεν θέλουμε ό,τι συνεπάγεται αυτή, δεν θέλουμε αυτή την πολιτική τάξη, θέλουμε όλο αυτό να πάει στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας."
Νωρίτερα φέτος, είχαμε την τραγωδία της Ελλάδας. Τώρα έχουμε την κατάσταση στην Ιρλανδία.
Ξέρω ότι η βλακεία και η απληστία των Ιρλανδών πολιτικών έπαιξε ρόλο. Δεν έπρεπε να είχαν ενωθεί στο Ευρώ. Υπέφεραν με χαμηλά επιτόκια μια ψευδοανάπτυξη και μια μαζική κατάρρευση. Δείτε τι τους απαντήσατε. Καθώς κατέρρεε η κυβέρνησή τους, τους ειπώθηκε ότι θα ήταν ανάρμοστο να κάνουν εκλογές. Ο επίτροπος Ρεν από εδώ είπε ότι πρέπει να συμφωνήσουν πρώτα στον προϋπολογισμό τους πριν τους επιτραπεί να κάνουν εκλογές !
Ποιοί στο διάβολο νομίζετε ότι είστε; (Just who the hell do you think you are?) Είστε όντως πολύ , πολύ επικίνδυνοι.
Η εμμονή σας για τη δημιουργία αυτού του Ευρωκράτους σημαίνει ότι με ευχαρίστηση καταστρέφετε τη Δημοκρατία !
Φαίνεστε ευτυχείς που
βγαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην ανεργία και φτώχεια. Πρέπει να υποφέρουν εκατομμύρια, για να συνεχιστεί το Ευρώ-όνειρό σας !
Δεν θα πετύχει, γιατί σειρά έχει η Πορτογαλία με όριο χρέους στο 325% του ΑΕΠ τους, αυτοί είναι οι επόμενοι στη λίστα.
Μετά, υποψιάζομαι ότι θα είναι η Ισπανία. Και η διάσωση της Ισπανίας θα ανέλθει στο επταπλάσιο του μεγέθους για την Ιρλανδία και σε αυτή τη φάση θα έχουν χαθεί όλα τα χρήματα διάσωσης ! Δεν θα υπάρξουν άλλα !
Αλλά είναι πιο σοβαρό κι από τα οικονομικά. Αν ληστεύετε από τους λαούς την ταυτότητά τους, τη δημοκρατία τους, το μόνο που τους απομένει είναι ο εθνικισμός και η βία.
Μπορώ μόνο να ελπίζω και να προσεύχομαι να καταστραφεί το Ευρώ-πρόγραμμα από τις αγορές πριν γίνει αυτό !»






_

                                           Συνέντευξη  του  Nigel Farage (Άγγλου  Ευρωβουλευτή )
                                                      στο Πρώτο Θέμα  24/3/2010
           «Η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Κόσσοβο»



                                                                                                                              Πηγή: http://tinyurl.com/66sr2wr


Μέχρι στιγμής και μετά τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την κ Άνγκελα  Μέρκελ και τον κ. Νικολά Σαρκοζί, πώς αποτιμάτε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομική κρίσης της Ελλάδας 

Ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας καλείται πάντα για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή πιστεύω ότι είναι και η ένδειξη ότι ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα Γαλλο-Γερμανικό σχέδιο που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Ούτως η άλλως και η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν -με στρατιωτικά μέσα -να επιβληθούν στην Ευρώπη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τώρα βέβαια προσπαθούν να το κάνουν από κοινού, καλύτερα και με άκρα μυστικότητα. Από την άλλη , η Αγγλία και η Αμερική βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές μιας και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία. Αυτό που μένει είναι να δούμε κατά πόσο τα οικονομικά προβλήματα των Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία Ελλάδα και Ισπανία θα δράσουν προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν όλη αυτή η κρίση είναι προς το οικονομικό όφελος της Ε.Ε. τότε ίσως έχει γίνει για να ενισχύσουν το σχέδιο των Γάλλων, Γερμανών και κατ επέκταση των Άγγλων και Αμερικανών. Αν πάλι όχι τότε πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να ανακτούμε την δημοκρατικής μας κυριαρχία.  

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ε.Ε αν η Ελλάδα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;


Αρχικά η Ε. Ε θα χάσει την αξιοπιστία της. Επίσης θα χάσει την ευκαιρία να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση με το να επιβάλλει στις παραπάνω χώρες τα μέτρα που θέλει. Με την επιβολή αυτών των μέτρων θα μπορέσει η Ε. Ε να διαχειρισθεί τα οικονομικά της Ελλάδος, όπως θα ήθελε να κάνει με τις οικονομίες όλων των εθνών. Αν και είναι ντροπή που το λέω, η Αγγλία έχει ήδη ασκήσει βέτο προς την Ελλάδα για τυχόν προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Πριν από λίγες ημέρες σε μια ομιλία σας εκφραστήκατε κατά  του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy καθώς  υποστηρίξατε ότι έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Που βασίζεται αυτή την άποψη;  


Η Ε.Ε σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσοβο
. Μάλιστα η προσπάθεια αυτή έχει κιόλας ξεκινήσει. Όταν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που θα τις επιβάλλει η Ε.Ε τότε -και μόνο για τυπικούς λόγους- θα μπορέσει η χώρα σας να έχει κάποια δική της κρατική υπόσταση. Ουσιαστικά όμως θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Ε.Ε. Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία Ελλάδα και Ισπανία) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος.

Η Αγγλία, αν και δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη, πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αντιδράσει για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.


Η κυβέρνηση της Αγγλίας είναι μέρος του προβλήματος –και μάλιστα είναι ένας από τους κυριότερους υπαίτιους
για αυτή την κατάσταση - αν τώρα η διακυβέρνηση της Αγγλίας συνεχίσει να παραμένει στα χέρια των κατεστημένων κομμάτων τότε η στάση της θα παραμείνει η ίδια. Ωστόσο η Αγγλία υπό τη διακυβέρνηση του κόμματος UKIP θα βοηθούσε σίγουρα την Ελλάδα. 

Στην ομιλία σας, στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρατε ότι κάποιες πλευρές εμφανίζονταν να θέλουν να αποδυναμωθεί η έννοια της λέξης έθνους στην Ε.Ε. Τι κινδύνους πιστεύετε ότι έχει κάτι τέτοιο; 


Η «εξαφάνιση» της έννοιας αυτής είναι, καθαρά, πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο όταν η έννοια του δημοκρατικού έθνους εξαφανιστεί,  θα μπορέσουν οι «επιλεγμένες» χώρες της Ε.Ε να αισθάνονται ασφαλείς στην αυτοκρατορία τους. Το μοναδικό πρόβλημα τους θα είναι ότι δεν θα μπορούν να έχουν τις εθνικές κυβερνήσεις ως εξιλαστήρια θύματα  Η λύση για αυτό λοιπόν είναι να αποδυναμώσουν κάθε έθνος και να το μετατρέψουν σε ημι-αυτόνομες περιοχές, οι οποίες- στο μέλλον- θα παρακαλούν για να έχουν μια προνομιακή μεταχείριση από την αυτοκρατορική πόλη των Βρυξελλών. 

Θεωρείται ότι η οικονομική κρίσης αφορά μόνο την Ελλάδα και κύριοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι μόνο οι Έλληνες;
 

Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα θα το αντιμετωπίσει αύριο η υπόλοιπη Ε.Ε
Αν δεν είναι αύριο τότε θα είναι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Αυτό θα γίνει γιατί είναι στη φύση της Ε.Ε να δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Ε.Ε συστάθηκε για να δημιουργεί προβλήματα. Φυσικά και οι  Έλληνες ευθύνονται για την οικονομική αυτή κατάσταση αφού η Ελλάδα έγινε  μέλος της Ε.Ε και του ευρώ. Το ίδιο βέβαια έκαναν και οι λαοί των υπόλοιπων 26 Ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που εισέρχεται στην πιο καταπιεστική φάση της Ε.Ε 

Φοβάστε ότι το Ελληνικό έλλειμμα σε βάθος χρόνου θα επηρεάσει και άλλες οικονομίες της Ε.Ε 


Σίγουρα θα επηρεάσει και άλλες οικονομίες. Θεωρώ ότι είναι αναπόφευκτό. Εκτός και αν η ΕΕ σταματήσει να υπάρχει. 

Ποια είναι η άποψή σας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ε ;


Κάθε νέα ένταξη στην Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία είναι μια ενέργεια που μόνο φρικτή θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω. Αυξάνοντας τον αριθμό των μουσουλμάνων μεταναστών είναι μέρος του σχεδίου, καθώς με αυτό τον τρόπο έχουμε φθηνότερα εργατικά χέρια, διαιρούνται οι αυτόχθονες πληθυσμοί και επιπλέον αποδυναμώνεται η δημοκρατία. Άρα η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε θα ήταν προς όφελος της Ε.Ε 

Περιττό να πω ότι το κόμμα «UKIP» αντιτίθεται με νύχια και με δόντια στην ένταξη της Τουρκίας.