Δημοσιεύτηκε στη Φωνή των ΠειραιωτώνΑπρίλιος 2011
Μπάμπης Δεληνταδάκης μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ»

Picture
Και ένα μικρό παιδί ξέρει  ότι η πυρηνική ενέργεια είναι η πιο  ακριβή, η πιο ρυπογόνα κυριολεκτικά καταστροφική για τον άνθρωπο και τη  φύση. Τα τρία ατυχήματα  Θρι Μέιλ  Άιλαντ, Τσερνομπίλ,Φουκουσίμα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σε μια  σειρά συνεχών ατυχημάτων διαρροών, αποβλήτων και θανάτου. Το πρόσφατο  δυστύχημα στην Ιαπωνία θα σημάνει,  εκτός από τα σημερινά, και χιλιάδες μελλοντικά θύματα που θα  πεθάνουν επώδυνα από καρκίνο. 
25 χρόνια μετά από το ατύχημα του Τσερνομπίλ, οι  ειδικοί της Πλύσης Εγκεφάλου  είχαν υπολογίσει ότι είχε  εξασθενίσει η ανάμνηση αυτού του ατυχήματος, και μπορούσαν να επαναφέρουν  την Πυρηνική Ενέργεια. Έτσι,το λόμπι (lobby)της Πυρηνικής Ενέργειας προχώρησε, σε συνεργασία με άλλα  συμφέροντα,  σε 2 κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο – και στην Ελλάδα  βέβαια.
 1.  Δημιούργησε το παραμύθι της  «κλιματικής αλλαγής», που το αμφισβητούν όλοι οι σοβαροί  επιστήμονες και ιδρύματα (Χάρολντ Λούις, Φίλιπ Στοτ, Αντώνης  Φώσκολος, Τhe European Foundation κ.ά.), αυτοί που δεν φοβούνται να
  έλθουν σε ρήξημε οργανωμένα  συμφέροντα.  Σύμφωνα με αυτό το  παραμύθι η πυρηνική ενέργεια είναι πράσινη, αφού κατά την παράγωγή της παράγεται  λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, που είναι  το μόνο (;)που  αποτελεί  κίνδυνο για τη φύση.Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη μορφή ρύπανσης, μόλυνσης και  καταστροφής της φύσης δεν(;) υπάρχει, ή είναι ανεκτή.

2. Κάτω από την γραμμή (under the line ) αρκετοί οικολόγοι διέδιδαν ότι η πυρηνική ενέργεια είναι   συκοφαντημένη (;) συνεπώς έπρεπε να αποκατασταθεί, κάποιοι άλλοι  οικολόγοι ισχυρίζονταν ότι :
«[η  Πυρηνική Ενέργεια] είναι πολύ  λιγότερο επικίνδυνη από   ότι φαντάζεται ο πολύς κόσμος και λιγότερο επικίνδυνη από άλλες τεχνολογίες.»!  (http://tinyurl.com/3utfwys, Απρίλιος 2011).
 Κάποτε  το κεντρικό σύνθημα όλων των οικολόγων ήταν: «Πυρηνική  ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!»,κάποτε …
Έτσι το διεφθαρμένο  πολιτικό κατεστημένο χαρακτήρισε πράσινη την πυρηνική ενέργεια και  σχεδίαζαν να φέρουν στη   σεισμογενή Ελλάδα πυρηνικό εργοστάσιο. Όμως  η  Κύπρος  -που σε αντίθεση με τη σημερινή Ελλάδα- είναι  ελεύθερο κράτος,υποχρεώθηκε σε  πρόστιμο από τις Βρυξέλλες, επειδή  απέρριψε την πυρηνική ενέργεια. Τα συμπεράσματα από τα γεγονότα είναι  πασιφανή:
Νέα Τάξη (δηλαδή η πολιτική έκφραση των πολυεθνικών) που  εδράζεται στις Βρυξέλλες δεν αρκείται στη δημιουργία μιας εικονικής, πολιτικής  πραγματικότητας. Η Νέα Τάξη επιχειρεί να στρεβλώσει ακόμα και τη φυσική  πραγματικότητα, μέσω της   οικολογίας που ελέγχει: «κλιματική αλλαγή»,  οικολογικά διόδια (http://tinyurl.com/3p7hrn4, Απρίλιος 2011), χρηματιστήριο ρύπων,   κτλ.
-Η Νέα Τάξη έχει  δημιουργήσει ένα εξωεθνικό  κέντρο (Βρυξέλλες) για να λαμβάνονται οι αποφάσεις που θα εδραιώνουν τα  κέρδη των πολυεθνικών  και τον  έλεγχο σε βάρος των Ανθρώπων και τις   Φύσης. Τέτοιες αποφάσεις θα ήταν αδύνατον να   ληφθούν από τα Εθνικά  Κοινοβούλια, που είναι ό μόνος χώρος της  Δημοκρατίας.
-Ο αγώνας για  την προστασία της φύσης είναι αγώνας για την Δημοκρατία και το Εθνικό Κράτος
Σε αυτόν το αγώνα οι λέξεις της «οικολογίας», του «πράσινου» και του  προσθέματος «περιβαλλοντ-» δεν έχουν θέση, πρέπει να αντικατασταθούν ή έστω να επαναπροσδιοριστούν.
 

Ημερομηνία: 18.11.2010 
Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/

Κλιματική αλλαγή:
Ίσως η πιο επιτυχημένη επιστημονική απάτη

Το παιχνίδι είναι παλιό, το είχε παίξει και η Θάτσερ τη δεκαετία του  ’80, ενώ μια δεκαετία αργότερα το επανέφερε στη μόδα ο Αλ Γκορ. Καθώς άπαντες  μας βομβαρδίζουν με την «πράσινη ανάπτυξη», μήπως θα έπρεπε να ακουστεί και η  άλλη άποψη; Αυτή συνοψίζεται κάτω από την επονομασία…  «Climategate». 

ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μόλις πρόσφατα ο διακεκριμένος  Αμερικανός καθηγητής Φυσικής Χάρολντ Λούις, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, παραιτήθηκε από την Ένωση Αμερικανών Φυσικών(APS), καταγγέλλοντας ότι η υπηρεσία  εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και κάνοντας τη δήλωση-βόμβα, πως το πόρισμα για  την κλιματική αλλαγή είναι «η πιο επιτυχημένη επιστημονική απάτη που έχω δει σε  όλη μου τη ζωή σαν Φυσικός». Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι διαγωνίζονται για το  ποιος θα είναι πρωταθλητής οικολόγος. Ταυτόχρονα, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στην  παράσταση της Κοπεγχάγης με μεγαλοστομίες, χωρίς καμία ουσία, πέραν της  καλλιέργειας του τρόμου που οδηγεί στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων, τροφίμων,  φωτοβολταϊκών και κυρίως στην επιβολή νέων φόρων. Είναι απολύτως κατανοητό να  συμβαίνει όλο αυτό, αφενός μεν διότι μιλάμε για εμπόριο, αφετέρου διότι οι  πολιτικοί είναι επαγγελματίες. Όμως τι λένε πραγματικά οι επιστήμονες; Στην  περιοχή μας, μια πρώτη επιστημονική ανάλυση της επιχείρησης «Κλιματική Αλλαγή»  βρίσκεται στο άρθρο «Η υστερία των κλιματικών αλλαγών και οι επιπτώσεις της στην  παγκόσμια οικονομία» του ομότιμου καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολου.  Μια ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου θα σας βοηθούσε πολύ. 
Αν δεν σας είναι αρκετό, τότε ίσως βοηθήσει το  Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (Τhe European Foundation) που εξέδωσε ένα κείμενο περίπου 4.500  λέξεων, στο οποίο περιλαμβάνει 100 λόγους που αποδεικνύουν ότι η κλιματολογική  αλλαγή είναι φυσική και δεν προκαλείται από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ιδού μερικά  από τα συμπεράσματα:
>  Σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές συνεχώς εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των  γεωλογικών εποχών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
> Οι εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα(CO2) που οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα,  κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης παρουσίας, αποτελούν το 0,00022% του συνόλου του  εκλυόμενου CO2 από τη φύση στην ιστορία της Γεωλογίας.
> Μέχρι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο σημειωνόταν αύξηση στα επίπεδα των μαζικών εκλύσεων CO2, ενώ  τις επόμενες τρεις δεκαετίες οι παγκόσμιες θερμοκρασίες σημείωσαν σημαντική  πτώση!
>  Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Γης, υπήρξαν εποχές που έχουν σημειωθεί  θερμότερες θερμοκρασίες από τις σημερινές και επίπεδα CO2 υψηλότερα, ακόμα και  δέκα φορές υψηλότερα από τα σημερινά.
> Η πλειοψηφία των επιστημόνων  υποστηρίζει πως ο υπεύθυνος για τις κλιματολογικές αλλαγές των περασμένων εκατό  χρόνων δεν είναι άλλος από τον Ήλιο.
>  Ο Φίλιπ Στοτ, καθηγητής της Βιογεωγραφίας στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών  Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, λέει πως οι κλιματολογικές αλλαγές είναι  εξαιρετικά πολύπλοκες, για να προκληθούν μόνο από έναν παράγοντα, όπως είναι το  CO2 ή τα σύννεφα.
>  Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από ηλιακές μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως τις  σημερινές θερμοκρασίες που επικρατούν στον πλανήτη θα ακολουθήσουν ψυχρότερες  περίοδοι που θα κρατήσουν δεκαετίες.
>  Είναι μύθος πως το λιώσιμο των πάγων αποτελεί ένδειξη της αύξησης της  θερμοκρασίας της Γης, αφού είναι κάτι που συμβαίνει επί αιώνες και ενώ  σημειώνεται κάποια αύξηση της θερμοκρασίας στον Δυτικό Αρκτικό, στον Ανατολικό  Αρκτικό και στη Γροιλανδία σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας. Λογικό, αφού η Γη  γυρίζει ακόμη… 
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα ερχόντουσαν  κάποτε καιροί κατά τους οποίους το διοξείδιο του άνθρακα θα γινόταν εμπορεύσιμο  είδος; Πόσοι και ποιοι ως και σήμερα ασχολούνται με το κατά πόσον υπάρχει ένα  κερδοσκοπικό παιχνίδι μεταξύ εταιρειών και τραπεζών γύρω από τα δικαιώματα  εκπομπής ρύπων;
Τα συμπεράσματα είναι ελεύθερα. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί  κανείς ότι στο χρηματιστήριο ρύπων ο όγκος των διακινούμενων κεφαλαίων πέρυσι  άγγιξε τα 198.000.000.000 δολάρια. Πώς είπατε; Τι είναι το χρηματιστήριο  ρύπων;