Picture

                                                                                  ΚΕΝΤΡΙΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗ

Picture
             AΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ 10+1 ΨΈΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ  ΚΑΤΟΧΗΣ


Εισαγωγική παρατήρηση:
Είναι βασικό να μην εμπιστευόμαστε το Χαζοκούτι της TV  για την ενημέρωσή μας, το χαζοκούτι στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χρησιμεύσει σαν μέσο χαλαρωτικής διασκέδασης.  Να αναζητάμε την αλήθεια (ιεραρχικά) από το Διαδίκτυο, τις Εφημερίδες και  Περιοδικά, και από το Ραδιόφωνο –εννοείται με κριτικό πνεύμα.


 

                                         Το 1ο ψέμα : για να έχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να μην έχουμε χρέη και  ελλείμματα.

Και η αλήθεια: μόνο η Ρουμανία του Τσαουσέσκου είχε μηδενισμένα χρέη και ελλείμματα, τον καιρό που έκλεινε το φως μετά τις 9 το βράδυ και έβαζε όριο στις  διατροφικές μερίδες . Όλες οι ανεπτυγμένες  χώρες έχουν τεράστια ελλείμματα και χρέη με πρώτες τις ΗΠΑ. Επιπλέον   όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν (σε απόλυτα μεγέθη ή και σε σχέση με το ΑΕΠ) χρέη υψηλότερα  από την Ελλάδα.
 Το  «κυνήγι»  των χρεών και των ελλειμμάτων επινοήθηκε τα τελευταία  χρόνια και  είναι πρόσχημα για να επιβληθεί ο σύγχρονος Φασισμός- Νέα Τάξη (Νεοφιλελευθερισμός) σε βάρος των λαών και των εθνών – όταν σώθηκαν τα άλλα  «επιχειρήματα». Με το πρόσχημα των «χρεών» μεθοδεύουν τον αφανισμό της μικρής ιδιοκτησίας (γη, σπίτι, οικονομίες, καταθέσεις) και την «εξαγορά» ή το κλείσιμο της μικρομεσαίας επιχείρησης.
 

 

                                                                                                      Το 2ο ψέμα : η Ελλάδα χρωστάει περίπου 300 δις, και Στάση Πληρωμής του «χρέους» σημαίνει ότι θα  σταματήσει η πληρωμή συντάξεων και μισθών.
Και η αλήθεια: η Ελλάδα δεν χρωστάει δραχμή, έχει εξοφλήσει δυόμισι φορές  το «χρέος»  και  συνεχίζει να πληρώνει τοκογλυφικά πανωτόκια (άλλο που διεφθαρμένοι πολιτικοί χρωστάνε στην Ελλάδα τα κλεμμένα).Αντιθέτως το Γερμανικό Κράτος  χρωστάει στην Ελλάδα τις πολεμικές  αποζημιώσεις και το Κατοχικό «Δάνειο». Στάση Πληρωμής «χρέους» σημαίνει  ότι θα ανασάνουμε για να κινηθεί η αγορά και να επανέλθουν όσα χάσαμε με την Σημερινή  Κατοχή. Στάση πληρωμής «χρέους» έχουν κάνει 40 (σαράντα) χώρες μεταξύ των οποίων η Ισλανδία,  αλλά και η Ρωσία που στην συνέχεια  ορθοπόδησε…

 

                                                                        Το 3ο ψέμα: Η προσφυγή στο ΔΝΤ(ΕΕ, ΕΚΤ)  ήταν αναπότρεπτη .

Και η αλήθεια:Η προσφυγή στο ΔΝΤ μεθοδεύτηκε (δεν ήταν καν λάθος) με την δυσφήμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με τις δηλώσεις περι «Τιτανικού», «βουλιάζουμε», «δεν υπάρχει σάλιο...», καθώς και με την διεύρυνση του χρονικού περιθωρίου του διακανονισμού από Τ+3 σε Τ+10 (και συναφείς ρυθμίσεις), πράγμα που είχε σαν επακόλουθο να εκτιναχθούν τα περιθώρια (spread) για τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μια χώρα να δυσφημίζεται από εκείνους που την κυβερνούν!  

                           Το 4ο ψέμα  : το ΔΝΤ (ΕΕ, ΕΚΤ) μας δανείζουν  για να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς.

Και η αλήθεια: Τα «δανεικά» από το ΔΝΤ  απλώς αυξάνουν το «χρέος» της Ελλάδας  και παράλληλα  η κατοχική κυβέρνηση περικόπτει  μισθούς, συντάξεις,  δικαιώματα και  αυξάνει  φόρους και τέλη - σκόπιμα για να εξαθλιωθεί ο λαός και να καταστραφεί η οικονομία. Δημιουργούν δηλαδή «αναίμακτα» τα αποτελέσματα μιας πολεμικής ήττας.   Πιθανός στόχος είναι ο τεμαχισμός της Ελλάδας και η εκχώρηση του ορυκτού της πλούτου και των ιστορικών της δικαιωμάτων. 

 

                                                        Το 5ο ψέμα: το κράτος πουλάει την Εθνική Περιουσία  για να ξεχρεώσει.

Και η αλήθεια: Παλιότερα έλεγαν  ότι την «ιδιωτικοποιεί» επειδή είναι «τεμπέληδες» οι εργαζόμενοι κτλ. Όλα αυτά είναι προσχήματα, το κράτος σε κάθε περίπτωση δεν εισπράττει δεκάρα! Χαρίζουν την Εθνική Περιουσία, «Πουλάνε» έναντι βραχυπρόθεσμων προσδοκώμενων κερδών δηλαδή:  έχεις ένα σπίτι που αξίζει 100.000, δίνει νοίκι 500 το μήνα και το «πουλάς» 6.000 (500Χ12) - χρήματα που θα σου δώσει ο «αγοραστής»  σε ένα χρόνο ή και αργότερα! 

   

                                                                                           Το 6ο ψέμα  : η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε αδιόρθωτα χάλια (περίπου από την δημιουργία του ελληνικού κράτους – είτε μας το  έλεγαν  είτε όχι).

Και η αλήθεια: η ελληνική οικονομία μέχρι το 1990 ήταν γενικώς  καλή (με κάποια προβλήματα). Είχαμε το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, που εθεωρείτο «το Δολάριο των Βαλκανίων – κυρίως το κατοστάρικο», ένα ισχυρό παραγωγικό, δημόσιο τομέα (φτηνότερη ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ), τα φαινόμενα της υπερχρέωσης και φτώχιας ήταν ελάχιστα και  η ανεργία ήταν μικρότερη. Στο 90% είμαστε αυτάρκεις διατροφικά, εξαγάγαμε μακαρόνια στην Ιταλία, και όχι μόνο -ενώ σήμερα εισάγουμε ακόμα και τα σκόρδα! ‘Ήμασταν η πρώτη χώρα παραγωγής λογισμικού στον κόσμο! Τα προβλήματα άρχισαν το 1990 με Νέα Τάξη  (Νεοφιλελευθερισμό) και οξύνθηκαν με το Ευρώ μετά το 2002.

 

               Το 7ο ψέμα  : Η «Ευρώπη» μας δώρισε ένα «σκληρό» νόμισμα (το ευρώ) για το οποίο αξίζουν οι θυσίες.

Και η αλήθεια: Το «σκληρό» Πέσο (δηλαδή το σταθερά υπερτιμημένο) κατέστρεψε την Αργεντινή και κατόπιν την αποτελείωσε το ΔΝΤ. Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε όταν υπερτιμήθηκε το νόμισμά της. «Σκληρό» νόμισμα σημαίνει μείωση των εξαγωγών,  και του τουρισμού, με παράλληλη αύξηση των εισαγωγών μιας χώρας, δηλαδή την  καταστροφή της οικονομίας της  προς όφελος της ισχυρής χώρας που της επιβάλλει το «σκληρό» νόμισμα. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα με το ευρώ. Οι περισσότερες  ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν μετά το «σκληρό» ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση της ανεργίας. Εδώ οι απολογητές του εφευρίσκουν εξωοικονομικές δικαιολογίες (πάλι γύρω από τη δήθεν  κακή φύση του Έλληνα), και γλυκερές  για την «Ενωμένη Ευρώπη»

 

                Το 8ο ψέμα : Ό,τι ισχύει στην Ελλάδα για  το ευρώ, ισχύει σε όλη την Ευρώπη και στη Γερμανία.

 Και η αλήθεια: Το ευρώ είναι ακριβώς το διπλάσιο του γερμανικού μάρκου, για να μην υπάρχουν στην Γερμανία φαινόμενα κερδοσκοπίας από τις στρογγυλοποιήσεις. Επίσης,  η Γερμανία, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, δεν έθεσε χρονικό περιορισμό για τη μετατροπή των μάρκων σε ευρώ, μάρκα κυκλοφορούν και τώρα στη Γερμανία (κάποια δις). Επίσης στη Γερμανία κυκλοφορούν τουλάχιστον 20 (είκοσι) εναλλακτικά νομίσματα ( Μπερλίνερ, Χιμγκάουερ και άλλα) που -παράλληλα με το ευρώ και το μάρκο- δίνουν μια ακόμα ρευστότητα στην αγορά.

 

 

      Το 9ο ψέμα : Όλες  οι  ευρωπαϊκές  χώρες έχουν μπει στη ζώνη του ευρώ ή βρίσκονται στην αναμονή.

Και η αλήθεια: τα έθνη της  Αγγλίας, Σουηδίας, Δανίας έμειναν συνειδητά έκτος ευρώ παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν – ιδιαίτερα στη Σουηδία – και ούτε αναμένεται  να ενταχθούν.  

 

                                                                                Το 10ο ψέμα:  Η «Ευρώπη» μας δώρισε τις «επιδοτήσεις».

Και η αλήθεια: Καταρχήν «Ευρώπη» σήμερα σημαίνει τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό (οικονομικό και κοινωνικό) και τους συμμάχους του με την ανοχή -μέχρι τώρα- του Γαλλικού Κράτους. Οι επιδοτήσεις είναι μικρό τμήμα  αυτών που χάσαμε (περίπου το 25%),  επειδή αφήσαμε ανοχύρωτη την Οικονομία μας (κατάργηση της Δραχμής, των δασμών κτλ). Μας έδωσαν (από την εποχή της ΕΟΚ) αυτά τα βρώμικα λεφτά   για να θάψουμε τα φρούτα μας,  για να ξεριζώσουμε τις ελιές μας, να βουλιάξουμε τα καΐκια μας,   να «πουλήσουμε» τις επιχειρήσεις μας, για να καταστρέψουμε την οικονομία μας. Το κύριο μέρος αυτών των χρημάτων πηγαίνει σε μη παραγωγικούς τομείς, ένα άλλο τμήμα σε «Μ»ΚΟ («Μη» Κυβερνητικές Οργανώσεις) και ένα μικρό τμήμα σε παραγωγικές επενδύσεις, όσες δεν ανταγωνίζονται τη  Γερμανική  Οικονομία.  

 

                                                              Το 11ο ψέμα: ο Ελληνικός Λαός  είναι  διεφθαρμένος και  ρατσιστής. 

Και η αλήθεια:Πρόκειται για μέθοδο ψυχολογικού πολέμου για να χάνουν οι λαοί και τα  έθνη  την αυτοεκτίμησή τους και να μην αντιδρούν. Έτσι συκοφαντούσαν  τους λαούς της Αργεντινής και της Ρωσίας  πριν την εισβολή του ΔΝΤ. Τσουβαλιάζουν  μια μειοψηφία διεφθαρμένων πολιτικών, (με τους οποίους συναλλάσσονται) με την πλειοψηφία των λαών. Κάνουν πώς ξεχνούν τις μίζες της Ζήμενς (τακτική που ακολουθούν από το 1917 τουλάχιστον).

Επίσης ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός έχει  κατασκευάσει  την «θεωρία» των PIGS (Portugal , Italy , Greece, Spain). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα  εξώφυλλα  γνωστού γερμανικού περιοδικού.  Κοντολογίς  θεωρεί  διεφθαρμένους και γουρούνια (pigs) όλους τους νότιους λαούς(Πορτογάλους, Ιταλούς, Έλληνες και Ισπανούς). Όλα αυτά θυμίζουν έντονα   τη ρατσιστική  «θεωρία» της «Άριας Φυλής». 

Το να  εγκαλεί ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός  για Ρατσισμό και Διαφθορά τους Έλληνες  θυμίζει την λαϊκή έκφραση «Είπε ο γάιδαρος  τον πετεινό κεφάλα».

Όμως, κατηγορούν τους Έλληνες για ρατσισμό και για ένα άλλο λόγο: Η  χώρα μας (με τις ενδοτικές κυβερνήσεις (και τη σημερινή κατοχική) έχει αναλάβει το ρόλο του κυματοθραύστη για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να μετακινηθούν βόρεια (τι έχουν να ελπίζουν σήμερα στην Ελλάδα;). Αυτοί οι δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν μαζί μας σε μια χώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσει. Η λύση που μια Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να  εφαρμόσει είναι: να τους δίνει ταξιδιωτικό έγγραφο και λίγα χρήματα για να μετακινηθούν όπου θέλουν.        

 

 


                                                              Του ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ  
Μέλους της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ
 

George GROSZ (1893 - 1959)
MOUSE IN TRAP, 1950
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

  
           
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ,παρά την εντυπωσιακή διαφορά ανάμεσα στις δύο συνιστώσες του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού, ο  ίδιος  υπέστη μείωση κατά 2%. Η Αριστερά, όχι μόνο δεν εισέπραξε αυτή τη φθορά, αλλά αντίθετα είχε και αυτή την ίδια ποσοστιαία μείωση.


            Διαφθορά, φτώχια, πολιτιστική εξαθλίωση, εθνική μειοδοσία δεν είναι αρκετά να ενισχύσουν την Αριστερά, έστω σαν καταγγελτική πολιτική δύναμη.

            Πριν τις εκλογές η Αριστερά προέβλεψε (όπως και οι  εταιρείες γκάλοπ)  ότι θα έχουμε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, και επιβεβαιώθηκε. Η πρόβλεψη αυτή, που επαναλαμβάνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αμβλύνει την φοβία  της Αριστεράς  για  την προοπτική και την ευθύνη της εξουσίας. Όταν η Αριστερά λοξοκοιτάζει προς τον Σταλινισμό ή αναδεικνύει σαν κεντρικό πολιτικό νόημα το γάμο των ομοφυλοφίλων, χτίζει το Σινικό Τείχος που την προστατεύει από την είσοδο νέων μελών, οπαδών, ψηφοφόρων…

 Στις πρώτες  μετεκλογικές δηλώσεις της πρόβλεψε  όξυνση των αντιλαϊκών μέτρων, σώπασε για τα εθνικά και ζήτησε  από το λαό να αγωνιστεί εναντίον των αποτελεσμάτων της αποτυχίας της.

Η Αριστερά σήμερα έχει υποστεί βαριά ιδεολογική και πολιτική ήττα, είναι χτισμένη  στο περίβλημα του νεοφιλελεύθερου εποικοδομήματος. Ενδεικτικά:

-Έχει, εκτός από εξαιρέσεις, εγκαταλείψει το Έθνος (ως πολιτική έννοια και ως Ελλάδα) στο έλεος της Άκρας Δεξιάς. Το έθνος που είναι χώρος μνήμης, πολιτισμού και δικαιωμάτων, ο μόνος χώρος που υποστασιοποιείται  η Δημοκρατία. Μιλά για τη φτώχεια και την ανεργία, και προτείνει λύσεις, χωρίς να διευκρινίζει με ποια μετέωρη εξουσία -εκτός έθνους- θα πραγματοποιηθούν. Χάσαμε το εθνικό μας νόμισμα και δεν εξέφερε λόγο!

-Αποδέχεται, ή ανέχεται, κάθε εθνοφοβική ιδεολογία. Το μεταναστευτικό δεν το αντιμετωπίζει με όρους πολιτικής αλλά με όρους ψυχανάλυσης, θρησκείας και ηθικής.

-Έχει αποδεχτεί τα οικονομικά προνόμια της πολιτικής εξουσίας. Ποιος δεν θυμάται τις αναδρομικές  αυξήσεις των βουλευτικών αποζημιώσεων και τις δικαιολογίες που δόθηκαν –από την Αριστερά- για την είσπραξή τους;

-Έχει αποδεχτεί και συμμετέχει στη Συνδικαλιστική Γραφειοκρατία και στα προνόμιά της (μακροχρόνιες αποσπάσεις από την εργασία, απρόσκοπτη καριέρα, υψηλούς μισθούς κτλ). Δικαιολογεί  τους  δικούς  της επαγγελματίες συνδικαλιστές, γιατί  «δουλεύουν για το καλό του κόμματος».

-Νομιμοποιεί την τηλεαποβλάκωση, συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε εκπομπή της ζητηθεί με οποιονδήποτε συνομιλητή, χωρίς να θέτει κανένα όρο.

-Για μια σειρά από προκλήσεις  που εμφανίστηκαν μετά την Γ΄ Διεθνή (οικολογία, κατανάλωση, διαδίκτυο) δεν έχει άποψη ή αναμασά την επίσημη – νεοφιλελεύθερη…

Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά (εξαιτίας μιας στρεβλής ανάγνωσης του Μαρξισμού) έχει αποδεχτεί μοιρολατρικά τον Νεοφιλελευθερισμό σαν αναπότρεπτη νομοτέλεια. Μόνο που, στο απροσδιόριστο  μέλλον, οραματίζεται  τον «Σοσιαλισμό». Μέχρι να έλθει συνιστά εγκαρτέρηση και αγώνα. Έτσι μετατρέπει τον Σοσιαλισμό  από δυναμικό όραμα  σε χιλιαστική προφητεία, σε  «όπιο».   

Η Αριστερά οφείλει να θυμηθεί και να σεβαστεί την ιστορία της,  τους αγώνες   που κορυφώνονται με  την Εθνική Αντίσταση. Να εγκύψει σοβαρά στον εαυτό της,  στην ιδεολογία της και να δημιουργήσει εκείνο το πρόγραμμα εξουσίας που θα κατεδαφίσει ιδεολογικά και πολιτικά  τον Νεοφιλελευθερισμό. Στον χώρο της πραγματικότητας και ξεκινώντας από σήμερα.

Ο λαός, που βιώνει την πολιτική και πολιτιστική κρίση, περιμένει από την Αριστερά να δώσει πολιτικό  όνομα σε αυτό που ήδη έχει αντιληφθεί. 

 Picture

Διαλύουν την κοινωνία και την Οικονομία! Μας οδηγούν μεθοδευμένα σε κατοχική φτώχια και Χρεοκοπία! Ήρθε η ώρα:
NA ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (νέο ΕΑΜ) - ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
Ο Δωδεκάλογος (12) της Απελευθέρωσης


1. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ!)
ΤΟΥ «ΧΡΕΟΥΣ»,όπως έγινε με την Ρωσία,την Βενεζουέλα, την Ισλανδία και με άλλες 40 χώρες, για να αποφευχθεί η κατοχική φτώχια και η χρεοκοπία. Με τα νέα «δάνεια» δεν μειώνεται - αντίθετα αυξάνεται -  το συνολικό «χρέος»! (Από το 120% του ΑΕΠ το 2010, στο 160% το 2014 κ.ο.κ.) Και τούτο επειδή: η διόγκωση του «χρέους» οφείλεται κυρίως στο ότι, με την ένταξή μας στην «ΟΝΕ», υποχρεωθήκαμε να δανειζόμαστε με 4-5%, αντί 1-1,5% που δανειζόμασταν από την εσωτερική αγορά ομολόγων. Σήμερα δανειζόμαστε με 6% από την Γερμανία, η οποία προμηθεύεται το χρήμα με 1-2%! Έτσι στήνεται η πτώχευση,  η νέα εθνική υποδούλωση και ήττα! 

2.ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ», διότι θεωρείται νομικά επαχθές, και κυρίως, διότι το έχει εξοφλήσει η Ελλάδα τουλάχιστον δύο φορές έως τώρα! Είναι μέγα ψεύδος ότι με τα δάνεια πληρώνονται οι μισθοί και οι υποχρεώσεις του κράτους, ή ότι ζούσαμε και κάναμε κοινωνική πολιτική με δανεικά. Κάθε νέο δάνειο καταναλώνεται αποκλειστικά για τα τοκοχρεολύσια, πάει   στα πανωτόκια  προηγούμενων δανείων.   Αυτή είναι η αλήθεια για το «χρέος». Το «χρέος» αφορά στη «Διεθνή των Τραπεζών» και στο παρασιτικό και εθνικά υποτελές πολιτικό σύστημα της τελευταίας 20ετίας που συνεταιρίστηκε μαζί της. Το «χρέος» δεν ωφέλησε  τον Ελληνικό Λαό και έγινε ερήμην του !

3.ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, και του Κατοχικού «Δανείου» τα οποία οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και υπερβαίνουν κατά πολύ το δικό μας «χρέος». Να πληρώσει η Γερμανία τις αναγνωρισμένες πολεμικές αποζημιώσεις, όπως έπραξε μετά την ενοποίησή της το ΄90, στη Ρωσία.

4. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, προληπτική Δήμευση των περιουσιών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ενέχονται σε κλοπή του Δημοσίου  (ή χρημάτισαν υπεύθυνοι).Αυτοί  που υπονόμευσαν τις  Εθνικές Επιχειρήσεις – ΔΕΚΟ, τις  απαξίωσαν  και στη συνέχεια τις  εκποίησαν  σε πολυεθνικές. Να πληρώσουν επίσης: Όσοι με τις δηλώσεις τους περί «Τιτανικού, βουλιάζουμε  κτλ» δυσφήμισαν ην  πιστοληπτική ικανότητα  της χώρας. Όσοι με την απόφαση διεύρυνσης του χρόνου διαπραγμάτευσης των Ελληνικών Ομολόγων (από  Τ+3 σε Τ+10, αμέσως μετά από τις εκλογές!) δημιούργησαν την  άνοδο και τον «χορό» των spreads. Έτσι - σκόπιμα και μεθοδευμένα - παρέδωσαν στα funds,  στους συνεταίρους τους της Παγκοσμιοποίησης και στην Τρόικα την Ελλάδα!

5. ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, το οποίο παραχωρεί τον εθνικό πλούτο και κάθε ζωτική οικονομική μονάδα του τόπου στη Τρόικα και στους δοσίλογους  συνεργάτες της. Τοκαθεστώς των «Media και του Δικομματισμού», που μας οδήγησε στην ξένη κατοχή,  στηρίζεται  στη σκευωρία,  στη βιομηχανία ψεύδους και  στην παραπληροφόρηση. Τοκαθεστώς αυτό  εξακολουθεί να νέμεται την εξουσία και  ολοκληρώνει  το  καταστροφικό   έργο  της νεοφιλελεύθερης 20ετίας. Απόκρουση του Ηλεκτρονικού Φακελώματος, προστασία των ατομικών-κοινωνικών δικαιωμάτων.  

6.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 45% ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Η μείωσή  του στο 20%!αποτελεί την αληθινή αιτία για τη διόγκωση του ελλείμματος.

Πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής των «εχόντων και κατεχόντων» και όλης της επίσημης παραοικονομίας των 60 δις ΕΥΡΩ, για να εξευρεθούν επιπλέον πόροι και: Δανεισμός μόνο από την εσωτερική αγορά! Σπάσιμο του τραστ και της απάτης των «μεγάλων έργων» Τέλος στα  καρτέλ (στα καύσιμα στις τιμές και αλλού). Διπλασιασμός στο επίδομα Ανεργίας - δωρεάν μετακίνηση στους ανέργους.  

 7. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Ριζική αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος για την οικονομική ενίσχυση του λαού και του Κοινωνικού Κράτους. Για να επανακινήσει  η Αγορά που έχει παγώσει,  να κινηθεί η Παραγωγή και  οι Εξαγωγές. Θα υπάρξουν έτσι πολλαπλασιαστικά οφέλη: επενδύσεις, θέσεις εργασίας  και έσοδα στο κράτος. Έτσι  θα ακολουθηθεί η μόνη διαδικασία που βγάζει από την ύφεση και την κρίση. Να πάψει δηλαδή το πάγωμα και η δολιοφθορά της Αγοράς που επιχειρεί η κυβέρνηση και  Δ.Ν.Τ. Αυτοί έχουν  σκοπό την «αναδιάρθρωση του χρέους», δηλαδή την απαξίωση και τον τελικό πλειστηριασμό της Ελληνικής Οικονομίας .

8.ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ» ΕΝΩΣΗΣ που μετέτρεψαν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι εισαγωγών» προς όφελος του Ευρωπαϊκού Βορρά. Όχι στην καταστροφή  της Παραγωγής, των Εξαγωγών και στην καθίζηση του Τουρισμού που προκαλεί το Ευρώ και η «ΟΝΕ»!  

Εθνικό Νόμισμα, (με ισοτιμία που θα καθορίζεται εδώ και όχι στις Βρυξέλλες!) όπως γίνεται π.χ. στη Δανία και στη Σουηδία οι οποίες είναι στην «Ε». Ε., αλλά δεν εντάχθηκαν στο Ευρώ και στην«ΟΝΕ». Ανάκτηση του δικαιώματος χάραξης πολιτικής Δημοσίων Επενδύσεων και Δημοσιονομικής Πολιτικής, των δύο κύριων εργαλείων οικονομικής ανάπτυξης, που μας αφαίρεσε η «ΟΝΕ». Το Ευρώ παραμένει σε καταθέσεις και χαρτονομίσματα ως συνάλλαγμα, τα δάνεια δραχμοποιούνται στην αρχική του τιμή.

9.ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, με Λαϊκό Έλεγχο στη διοίκηση και λειτουργία τους, για να μπει τέλος στη ληστεία και διάλυση της Πραγματικής Οικονομίας. Τραπεζική πολιτική υπέρ της μικρής-μεσαίας επιχείρησης, που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Τέλος και η υπονόμευση των Εθνικών Επιχειρήσεων-ΔΕΚΟ, των επιχειρήσεων επάνω στις οποίες βασίστηκε όλη η μεταπολεμική ανάπτυξη του τόπου! Τέλος στην  τοκογλυφία,  υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκλητικές  αμοιβές «χρυσών» «managers». Μείωση και της βουλευτικής αποζημίωσης.

10. ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, με αιχμή τις Εθνικές Επιχειρήσεις-ΔΕΚΟ, τη μικρή και μεσαία-επιχείρηση, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, και τις Δημόσιες Επενδύσεις. Ανάπτυξη με φορέα, ένα νέο Δημόσιο Τομέα υπό λαϊκό έλεγχο και ευθύνη, απαλλαγμένο από τον έλεγχο των πολυεθνικών  συμφερόντων και του κομματικού κράτους. Κρατικό Σχέδιο υπεράσπισης και ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας. Να αξιοποιηθεί το μεγάλο εδαφοκλιματολογικό πλεονέκτημα και η αγροτική παράδοση της χώρας, να αναστραφεί το σημερινό, απαράδεκτο αρνητικό γεωργικό και κτηνοτροφικό εμπορικό ισοζύγιό της. Προστασία της ελληνικής  φύσης, όχι στην  «πράσινη» Πυρηνική Ενέργεια και στα Πυρηνικά Απόβλητα.

11.ΟΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. Άμεσα μέτρα για το Μεταναστευτικό, το οποίο λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας (Πύλη εισόδου για την Δύση) και της εκμετάλλευσης του  από την Άγκυρα, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Απειλεί - προστιθέμενο στην κρίση - να εξορίσει από την καθαυτό παραγωγή την πλειοψηφία της Ελληνικής Εργατικής Τάξης, να υποβαθμίσει ολόκληρες περιοχές και μαζί να πλήξει ανεπανόρθωτα την δημογραφική και πολιτιστική ταυτότητα του τόπου. Να εγκλωβίσει  - τέλος -  και να μετατρέψει σε έρμαιο και θύμα και  τον ίδιο τον πλεονάζοντα-λιμνάζοντα μεταναστευτικό πληθυσμό.

12. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, στο ενιαίο Μέτωπο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη. Όχι στον ελληνοτουρκικό «διάλογο», ο οποίος εγκυμονεί διπλή εθνική κρίση: νομιμοποιεί τις  απαιτήσεις της Άγκυρας στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, στον ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο και εγκυμονεί διάρρηξη της εδαφικής μας ακεραιότητας. Έξοδος από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ που διχοτομεί ντε φάκτο το Αιγαίο.Όχι στην αποσταθεροποίηση των Βόρειων συνόρων μας και την αποσταθεροποίηση της Βαλκανικής. Αμυντικό Δόγμα αντίθετο στη Νέα Τάξη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων συμμαχιών με την Ρωσία του Πούτιν στην Άμυνα και την ενεργειακή πολιτική (Αγωγοί). Υπεράσπιση της Γλώσσας, της Ιστορίας, και του Πολιτισμού μας. Υπεράσπιση του Εθνικού Κράτους και της αξιοπρέπειας των Λαών, τελικών  στόχων της Παγκοσμιοποίησης (του Νέου Φασισμού).

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στην ξένη κατοχή, στην παρακμή,  στον ενδοτισμό της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης.  Να μην παρασύρει και τη χώρα στη δίνη της δικής της Χρεοκοπίας.

        ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

        ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ !  ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΛΛΕΓΓΥΗ  ΠΑΝΤΟΥ!

                                                                                                            «μάθε· η προκοπή για τους ελεύθερους /για μας»

                                                                                                                    Κωστή Παλαμά: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτο
υ
Η  «Κάρτα του Πολίτη» ως Απειλή Κατά της     Ελευθερίας και Ιδιοκτησίας
                            Του ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ, μέλους της ΚΕ του Δ
Η.Κ.ΚΙ
            «Ό,τι μέτρο παίρνεται για τον λαό και
δεν έχει ζητηθεί από τον ίδιο  είναι εις                 βάρος του»
                                                                                                                                                           Μισέλ ντε Μοντέν

Το ενιαίο σύστημα φακελώματος και ξεγυμνώματός του πολίτη καλύπτεται  με ασάφεια και πολλαπλή ονοματολογία: «κάρτα του πολίτη», «φοροκάρτα», «κάρτα συναλλαγών» κτλ.  Οι φόβοι που διατυπώνονται στα σχέδια για την «κάρτα του πολίτη» είναι όλοι βάσιμοι – για αυτούς τους λόγους καταργήθηκε στην Αγγλία. Όσοι πιστεύουν  τις σχετικές  δηλώσεις της παρούσας κυβέρνησης, ας προσπαθήσουν να της κάνουν κρας τεστ   αξιοπιστίας και προθέσεων...     

Η «κάρτα του πολίτη» προσπαθεί να εισάγει, ξεκινώντας με μεθοδευμένα βήματα,  (3) τρία  καινοφανή σχέδια  στη χρήση  της Πληροφορικής. Είναι αυτά  που θα γίνουν, αν αυτό το ολοκληρωτικό μέτρο προχωρήσει και οι πολίτες δεν αντιδράσουν από την αρχή - όπως έγινε στη δεκαετία του 1990, όταν  ο λαός απέρριψε το ηλεκτρονικό φακέλωμα που σχεδιαζόταν  με τον ΕΚΑΜ:

1 Δημιουργία   βάσεων   δεδομένων (μία μόνο για τον  κάθε πολίτη) όπου  θα καταγράφονται  όλες οι  πληροφορίες  γύρω από αυτόν.

2. Ενσωμάτωση  τεχνολογίας  παρακολούθησης  από απόσταση στο δελτίο ταυτότητας.

3. Μεταφορά των  παραπάνω πληροφοριών στο Διαδίκτυο - που είναι άριστο για τη διακίνηση της πληροφορίας, αλλά όχι για τη διαφύλαξη του  απορρήτου.

Στη συνέχεια σαλαμοποιώντας τα δημοκρατικά κεκτημένα μας  (με πρόσχημα τη «διευκόλυνση του πολίτη»,  «την πάταξη της φοροδιαφυγής», «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» …)  σκοπεύουν να   καταργήσουν   όλη την προσωπική μας ζωή  και τα κατοχυρωμένα απόρρητα (τραπεζικό, ιατρικό, φορολογικό, επαγγελματικό … ). Να μας γυρίσουν στην Τουρκοκρατία με τον Αγά ή στην Χούντα με τον  Χαφιέ της Γειτονιάς, σε ηλεκτρονική εκδοχή.

Τότε το  φακέλωμα-ξεγύμνωμα του πολίτη θα  είναι πλήρες  με την κοινοποίηση όλης της ζωής του στο Διαδίκτυο (υγείας, περιουσίας, καταναλωτικών συνηθειών, συνεπώς και προσωπικής ζωής). Εκτός από το κράτος θα  έχουν πρόσβαση όλοι  οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες (ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές  κέντρα υγείας, τράπεζες, πολυεθνικές κτλ), τα ξένα κράτη και προφανώς οι κακοποιοί και οι χάκερ.

Έτσι εγκυμονεί και άλλος σοβαρός  κίνδυνος, επειδή η διαφύλαξη της περιουσίας ταυτίζεται με τη διαφύλαξη της πληροφορίας για την περιουσία. Αυτό είναι εμφανές στην περίπτωση του κακοποιού, ο οποίος  δεν πρέπει να ξέρει την περιουσία σου. Όπως δεν πρέπει να την  ξέρει  ένα φασιστικό  κράτος που (όπως παρατηρούσε ο Μπρεχτ) ταυτίζεται με τον  κακοποιό.      

Αντιθέτως  ένα  δημοκρατικό κράτος δεν επιμένει να γνωρίζει εκ προοιμίου το σύνολο της περιουσίας του πολίτη -  πχ άρει το τραπεζικό απόρρητο υπό προϋποθέσεις και με  προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Συνεπώς το φακέλωμα-ξεγύμνωμα του πολίτη (και κατόχου μικρομεσαίας ιδιοκτησίας) οδηγεί στο επόμενο βήμα, μετά την πλήρη γνωστοποίηση των περιουσιακών του  στοιχείων, που  είναι η εύκολη και γρήγορη κατάσχεσή τους: γης, οικίας, καταθέσεων, επιχείρησης, ό,τι έχει απομείνει. Τα «επιχειρήματα» γενικά βρίσκονται στο «κρατικό χρέος», «ανωτέρα κοινωνική ανάγκη», «φοροδιαφυγή», «πανωτόκια», κτλ – ας θυμηθούμε πώς κατασχέθηκε η μικρομεσαία περιουσία στην πρώτη Κατοχή 41-44. 

Η οικονομική  εξόντωση της Μεσαίας Τάξης (μετά την ισοπέδωση της Εργατικής Τάξης) παράγει δύο «οφέλη» στον  Νέο Φασισμό: αφοπλίζει  ένα  μεγάλο τμήμα του Έθνους  που μπορεί να αντισταθεί, και προσπορίζει φρέσκο χρήμα στις δυνάμεις Κατοχής. Η αντίσταση στα σχέδια περί την «κάρτα του πολίτη» είναι αγώνας
διαφύλαξης της Ελευθερίας, των κοινωνικών-ατομικών δικαιωμάτων  και της όποιας ιδιοκτησίας  επιτρέπεται  στον λαό να   κατέχει.

 

(Δημοσιεύτηκε στην Δημοκρατία)